Rio

Blogg

Stor stas med Idrett mot rus i Bodø

– Idrett mot rus arrangeres så mange andre steder i Norge, så vi syntes det var på tide at det skjedde noe her også, sier Kitt-Anne Jorid Hansen, initiativtaker og leder for arrangementet.

Hun sparket selv i gang idrettsdagen sammen med Linn Søtorp. Begge jobber som frivillige i RIO.

– Ideen ble kastet ut, og plutselig var det i gang, forteller hun. I arrangørgruppa hadde de også med seg en representant fra Fossumkollektivet, og en fra Bodø kommune.

Publikum følger nøye med mens det konkurreres i støvelkast.

Støvelkast, rebusløp og volleyball

Dagen var delt opp i tre grener: støvelkast, rebusløp og volleyball. Totalt var det rundt femti personer som deltok hele dagen, i tillegg til dem  som kom innom og hilste på.

– Det er så lite som skjer her i Bodø for dem som har blitt rusfri, sier Hansen. Hun beskriver aktivitet og mening som noen av de viktigste tingene for en som nylig er blitt rusfri.

– Å ha aktiviteter du kan gjøre sammen med andre som er i samme situasjon er veldig viktig, forklarer hun. Hun fortsetter: – Det skal gi håp om at ting skal fungere videre.

Blant annet Joker Parkveien og Matsentralen hadde donert mat til arrangementet. En lattermild Hansen kan fortelle at de hadde mye mat til overs. Derfor donerte de maten videre.

– Vi donerte maten videre til blant annet Frelsesarmeen, Kvinnehuset og Bolig NU, sier Hansen.

Stor suksess

Hansen fortalte at deltakerne håpte dette ville skje flere ganger. Det er hun bestemt på å få til — men neste gang skal de få til å invitere enda flere. Selv var hun ganske nervøs før start, men det gikk over så fort de kom i gang.

– Jeg var veldig nervøs, helt til de første deltakerne skrev seg inn. Men da jeg så hvor mye de koste seg gikk det bra!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *