Rio

Blogg

RIO krever svar fra Arbeiderpartiet om tvangsmiddelbruk på rusfeltet.

Det er oppsiktsvekkende at KrF og FrP ønsker å utvide fullmaktene til politiet for at de skal kunne fortsette med tvangsmiddelbruk, som har vært definert som uforholdsmessig mot noen av samfunnets mest sårbare og stigmatiserte mennesker. 

Det var også oppsiktsvekkende at ikke regjeringen umiddelbart avviste dette ettersom det vil innebære en godkjenning av politiets tidligere praksis og et forsøk på å sette menneskerettighetene til side for å oppnå ruspolitiske mål i krigen mot narkotika. 

Arbeiderpartiets stillhet er foruroligende. Den bør vi ikke akseptere i en sak som er av så avgjørende betydning for borgernes rettssikkerhet.

I og med at regjeringen under Helse- og Omsorgsminister Ingvild Kjerkol arbeider med sin «Forebyggings- og behandlingsreform», som skal ta for seg hvordan rusbrukere behandles, bør Arbeiderpartiet svare på følgende:

Ønsker Arbeiderpartiet at politiet skal gis anledning til å bruke tvangsmidler som Riksadvokaten har presisert som uforholdsmessige og ulovlige mot brukerne?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *