Rio

Blogg

Felles front mot intoleranse og hat

Av: Kenneth Arctander, styreleder for Preventio

Farid Shariati, generalsekretær for Preventio

Vi er sterkt pregede av skyteepisodene på utestedene Per på Hjørnet og London Pub i Oslo, natten før dagens Pride-parade skulle avholdes.

Det er enda for tidlig å si nøyaktig hva som er motivet, men vi frykter og veldig mye tyder på at dette er hatkriminalitet mot seksuelle- og kjønnsminoriteter.

Dette er en viktig påminner om at festlighetene rundt Pride springer ut av generasjoner med forfølgelse av mennesker som bryter med samfunnets normer rundt kjønnsuttrykk, seksualitet og seksuell orientering.

Dette er også en viktig minner om at fordommer avler hat som avler vold.

I slike stunder er det viktig at vi står sammen i en felles og resolutt front mot intoleranse og hat. Vi skal møte det med kunnskap, solidaritet og styrke. Samtidig er det viktig at vi ikke lar andre krefter misbruke hendelsene, til å erstatte en form for dødelig intoleranse og hat, med en annen.

Nå er tiden for å ta vare på hverandre. En slik episode vil prege oss som samfunn og kan utløse både psykiske og fysiske reaksjoner. Ingen følelser er gale, og det er viktig å gi seg selv og andre rom til å føle på det spekteret av fysiske og psykiske reaksjoner som vil kunne komme.

Det beste og viktigste vi kan gjøre for hverandre akkurat nå, er å gi alle rom til å leges i fellesskapet.

Nattens hendelser blir ikke glemt. Vi står sammen og vi vil markere Pride i år!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *