Rio

Blogg

Omkamp om rusreformen

Tirsdag 7. desember la Høyre, Venstre, SV, MDG og Rødt fram et forslag om avkriminalisering av befatning med ulovlige rusmidler til eget bruk.

Forslaget bygger på Rusreformutvalgets utredning, og må ses som en omkamp på Stortinget der målet er å presse den sittende regjeringen til å svare for en skadelig og stigmatiserende ruspolitikk som er basert på straff.

Vi trenger en rusreform som ivaretar menneskerettighetene til en stigmatisert gruppe som har blitt frarøvet disse i lange tider.

Vi trenger en rusreform som ikke bare tilbyr de «tyngste brukerne» hjelp, men som også virker forebyggende og inkluderende.

Arbeiderpartiet veltet rusreformen i sommer, da de vedtok å stemme imot avkriminalisering på landsmøtet sitt. Nå har de muligheten til å rette opp i dette og lytte til befolkningen. Talen er klar, vi ønsker  – og har et sterkt behov for – en mer human ruspolitikk nå.

Rio jobber for at sivilsamfunnet, sammen med progressive stemmer i samtlige partier, jobber for at AP snur på landsmøtet sitt i 2023.

Partiene lagde en livestream om rusreform sammen med Kenneth Arctander fra RIO, Ina Roll Spinnangr fra Foreningen Tryggere Ruspolitikk og Arild Knutsen fra Foreningen for Human Narkotikapolitikk. Den kan dere se her:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *