Idrett mot rus i Narvik

Den 21. september gikk Idrett mot rus av stabelen i Narvik for femte året på rad, med over 130 deltakere.

Idrett mot rus arrangeres to ganger i året i Narvik — en gang på høsten, med støvelkast, sekstimeter, fotballturnering og rebusløp. På vinteren blir det vintersport som slalåm, akekonkurranse, og skistøvelkast.

– Det er et populært arrangement, det kommer folk fra Finnmark i nord til Bodø i sør, sier Esben Haldorsen, brukermedvirker i Marborg, som var med å arrangere idrettsdagen.

Mange forskjellige tiltak og klinikker deltok

Idrett mot rus arrangeres i samarbeid med Exit, et ettervernstilbud som driftes av brukerorganisasjonen Marborg, med mål om å få aktivitet og fellesskap opp og frem.

Haldorsen forteller at det kom deltakere fra flere forskjellige klinikker og ettervernstilbud på arrangementet. Blant annet var det deltakere fra Fossumkollektivet, Sigma Nord, Rødbergodden og Russeksjon Narvik. Også RIOs Kafé X i Tromsø stilte mannssterke. Frivillige bidro med kaffekoking, pølsesteking og vaffelsteking, eller tidtaking og lengdemåling.

Idrettsdagen ble avsluttet med fotballturnering. Exit stakk av med seieren, med hjelp av spillere fra Kafé X og Russeksjon Narvik.

Aktivitet i fellesskap skaper glede og motivasjon.

Følelsen av mestring

– Grunnen til at vi arrangerer Idrett mot rus to ganger i året er at vi ser hvilken glede og mestring det gir den enkelte å få være med på en slik dag, forteller Haldorsen.

Han forteller at mange av dem som er med ikke har vært i fysisk aktivitet på flere år.

– Å kunne gi dem den gleden, og motivasjon til å bli med på aktiviteter utenfor Idrett mot rus er en enorm motivasjon, sier han.

Han forteller at mange som deltar på Idrett mot rus blir med på aktiviteter hos Exit senere, og at det blir mindre skummelt å ta steget å komme.

– Vi får tilbakemeldinger om at dette er viktig for den enkelte, sier Haldorsen. Han forteller at å være med på aktiviteter er veldig viktig for mennesker i en rusfri fase.

– Man ser også at man ikke er alene, sier han. – Man får bygget opp sitt eget, nye, rusfrie nettverk, gjerne rundt fysiske aktiviteter.

top

Kontakt oss

Politikere, byråkrater, fagpersoner, brukere, pårørende, journalister og alle andre kan ta kontakt med oss for opplysninger og rådgivning.

Postadresse
RIO Rusmisbrukernes Interesseorganisasjon
Storgata 39, 0182 Oslo
post@rio.no

Fakturaadresse
rio@faktura.poweroffice.net

Informasjon om
Personvern
Cookies

Følg oss