Rio

Blogg

Selvhjelpsstiftelsen legges ned?

Helsedirektoratet har valgt å kutte all støtte til Selvhjelpsstiften i Tromsø uten forvarsel, en stiftelse som når over 100 brukere og pårørende, og som også har et stort Fokus på familiene til rusavhengige. Et tilbud brukerne de ikke får andre steder.

Stiftelsen har hovedsakelig vært finansiert av Helsedirektoratet siden den ble stiftet i 2007, og har i hele denne tiden gitt et tilbud til familier, pårørende og brukere i og rundt Tromsø.

Det var pr. januar 2020 70 pårørende og 30 brukere som mottok polikliniske tilbud fra Selvhjelpsstiftelsen. I tillegg til det polikliniske tilbudet, har de også et eget foreldreprogram, et program som er der for rusavhengige med barn.

«At pårørende, brukere og familier mister et tilbud som har vist seg å ha stor nytteverdi fra sommeren av er en tragedie, ikke bare for de det gjelder men også for Tromsø og Nord-Norge», sier regionsansvarlig for Nord-Norge og nestleder i RIO, Asbjørn Larsen.

«Noe må gjøres og RIO ber rette instanser kjenner sin besøkelsestid og redde dette tilbudet som hjelper så mange Familier».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *