Rio

Blogg

Politikere fra Høyre, Venstre, SV og AP på RIO sitt 25 års jubileum.

Lørdag 19.09.2021 markerte RIO sitt 25 års jubileum sammen med styre, frivillige og ansatte i organisasjonen. I anledning jubileet vårt fikk vi besøk av politikere som sa noe om viktigheten av RIO og brukerorganisasjoner, og som snakket med oss om den politiske situasjonen og rusreformen som RIO er veldig opptatt av.

Aller først startet vi dagen med noen innledende ord fra styreleder Finn Arctander, som sa noen ord om veien vi har gått de siste årene. Vi har blitt en medlemsorganisasjon og nå begynner det viktige arbeidet med videreutviklingen av demokratiet og den lokale forankringen til RIO.

Vi delte ut RIO-prisen til helse- og omsorgsminister Bent Høie. Han ble samtidig utnevnt til æresmedlem på livstid i RIO for sitt utrettelige arbeid med inkludering av brukere og kampen for rettighetene våre.

Deretter fikk vi høre gode innlegg fra politikere om viktigheten av brukerorganisasjoner generelt og RIO. Vi ble anerkjent for jobben vi har gjort med debatten om rusreformen, og klare oppfordringer til å ta kampen videre. Noe vi så klart kommer til å gjøre.

Politikerne som deltok var Sheida Sangtarash (SV), Ola Elvestuen (Venstre), Tuva Moflag (AP) og Fredrik Wang-Gierløff (Høyre).  En ekstra oppmerksomhet ble gitt til Wang-Gierløff for den jobben han gjorde som statssekretær for Høie. RIO er godt kjent med jobben han gjorde for at det skulle bli en rusreform.

Styreleder Finn Arctander åpnet 25 års jubileet.
Daglig leder, Kenneth Arctander, introduserer politikerne som har møtt opp.
Sentralstyremedlem i SV, og tidligere helsepolitisk talsperson Sheida Sangtarash.
Stortingsrepresentant og tidligere nestleder i Venstre, Ola Elvestuen.
Medlem av stortingets helse- og omsorgskomité, Tuva Moflag (AP)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *