Rio

Blogg

Arbeiderpartiet bør beklage diskriminering av rusavhengige.

Ruspolitisk talsperson for Arbeiderpartiet, Maria Aasen-Svendsrud møtte sosialpolitisk talsperson for MdG, Farid Shariati til debatt om Arbeiderpartiets ruspolitikk på Dagsnytt Atten den 06.09.2021. 

Arbeiderpartiet stemte i Stortinget ned en viktig sosialpolitisk reform, Rusreformen. Rusreformen er avkriminalisering av befatning med ulovlige rusmidler til eget bruk, og er blant annet anbefalt av FN og Verdens Helseorganisasjon.

Shariati kritiserte Arbeiderpartiet for samtidig å ha vedtatt en ruspolitikk som blir omtalt som et angrep på likhetsidealet som rettsstaten vår bygger på, av ledende strafferettsjurister.

Vårt anliggende her er Svendsrud sine uttalelser om vår gruppe. Hun sa følgende:

“Er du syk, står du uten ansvarlighet for det du gjør. Du er tungt narkoman. Da sier vi, da skal du møtes med kun hjelp og ikke et straffansvar. Dersom du er tilregnelig, du kan stå til rede (sic) for det du har gjort. Du har valgt å selge, bruke, dop, da skal du kunne stå til ansvar for straff for det.”.

Vi forlanger en offentlig beklagelse fra Arbeiderpartiet for at personer med rusutfordringer omtales som utilregnelige personer, og som ikke kan gjøre rede for seg og være ansvarlige for egne handlinger.

Vi forlanger også en offentlige beklagelse for at skjellsord som “tung narkoman” brukes for å omtale personer med rusutfordringer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *