Rio

Blogg

Møte mellom minoritetspolitisk rådgiver i RIO og generalsekretær i Preventio

Minoritetspolitisk rådgiver i RIO, Mohammed Hersi, og Generalsekretær i Preventio, Farid Shariati, har begge et stort engasjement for minoriteter på rusfeltet.

Shariati ble nylig ansatt som Generalsekretær i den nye progressive paraplyorganisasjonen Preventio, hvor RIO er medlemsorganisasjon.

Hersi har vært med på å løfte utfordringene minoriteter med rus- og psykisk helseutfordringer møter i kontakt med hjelpeapparatet i Norge, og han er også medforfatter av RIO-rapporten «Minority Report», som ble publisert i 2020. Du kan lese rapporten her:

Minority report: RIO-rapporten om minoriteter på rusfeltet

Men det er ikke bare på rusfeltet minoriteter er et aktuelt tema nå om dagen.

Hersi refererer til krigen mellom Russland og Ukraina, og det betente temaet flyktninger. Noe han har god kjennskap til og ønsker å belyse i større grad:

Vi drøftet behandlingen av mennesker som er på flukt, og mener det er viktig å behandle alle likt. Det som skjer nå av forskjellsbehandling kan skape splittelse i vår nasjon. Årsaken til dette er at mange som tidligere har kommet til Norge som flyktninger fikk langt dårligere behandling enn det vi ser i forbindelse med denne krigen, sier Hersi.

Han legger til at:

Mennesker er likeverdig, og må behandles deretter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *