Den største kjærlighetssorgen

Se vår kollega Jenny Beate Kjønnås fortelle sin historie om møtet med rusen.

– Å bli tatt med rus bør bli et vendepunkt, skriver Høie på sin facebookside når han deler videoen av Jenny Beate. – Det bør ikke være det første av mange stopp på en kriminell løpebane.

Jenny Beate forteller usensurert og sterkt om sitt møte med rusen i en video laget i samarbeid med Høyre.

I videoen beskriver Jenny Beate sitt møte med «Kong Heroin», som hun kaller ham, og hvordan hun opplevde sitt livs største kjærlighetssorg da hun sluttet.

I dag jobber Jenny Beate som brukerrepresentant ved recoveryskolen RIO ReStart på Bragdøya utenfor Kristiansand. Her gir hun, sammen med kollega Bente Røstad, tidligere rusavhengige arbeidstrening, vennskap og en trygg plass å dele følelser og tanker. Hun legger vekt på at programmet er brukerstyrt som en av de avgjørende suksessfaktorene. 

– Det å snakke om helt normale ting, ikke kriminalitet, vold og rus, men helt hverdagslige ting, er en læringsprosess. Og det kan jeg møte dem i, og dele av min egen frykt og erfaringer. Det blir en mer naturlig overgang da, forteller hun.

Du kan lese mer om RIO ReStart her.

Det er både modig og viktig at personer som Jenny Beate står frem med sine erfaringer for å bedre situasjonen for de mange som fremdeles står i det. Og det er avgjørende at politikere, slik som Bent Høie, møter dem med åpne øyne for å lære.

Se videoen her: 

 

top

Kontakt oss

Politikere, byråkrater, fagpersoner, brukere, pårørende, journalister og alle andre kan ta kontakt med oss for opplysninger og rådgivning.

Postadresse
RIO Rusmisbrukernes Interesseorganisasjon
Storgata 39, 0182 Oslo
post@rio.no

Fakturaadresse
rio@faktura.poweroffice.net

Informasjon om
Personvern
Cookies

Følg oss