Rio

Blogg

Stans nedbyggingen av rusbehandlingen, Vestre!

RIO har hatt møter med alle de politiske partiene, Helse Sør-Øst og regjeringen der vi har bedt om at man får en stans i nedbyggingen av hjelpetilbudet til rusavhengige.

Regjeringspartiene stemte ned Solberg II-regjeringens forslag til rusreform fordi de mente at rusavhengige ikke fikk nok hjelp. De skulle sørge for en politikk der rusavhengige skulle få god helsehjelp, ikke straff.

Ifølge Rusfeltets Hovedorganisasjon bygges det ned 400 døgnplasser i spesialisthelsetjenesten for rusavhengige.

Først, gjennom avviklingen av godkjenningsordningen for Fritt Behandlingsvalg som hadde en prislapp på mer enn 250 millioner kroner. Deretter gjennom at Helse Sør-Øst RHF planlegger å gå ned 135 plasser i en pågående offentlig anskaffelse.

Under høringen på avviklingen av Fritt Behandlingsvalg, ba RIO om at det ble gjort tilleggsanskaffelser som sørget for at behandlingsplasser ikke ble borte. Vi har også støttet et nylig representantforslag om å stanse nedbyggingen av døgnplasser i spesialisthelsetjenesten. Ingen av våre innspill har blitt hørt.

Vi ber derfor helse- og omsorgsminister Jan-Christian Vestre om å stanse nedbyggingen og sørge for at rusavhengige har et forsvarlig behandlingstilbud.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *