Rio

Blogg

Hør episode 4 av RIO-podden m/Kari Lossius

Hør denne spennende episoden der psykologspesialist Kari Lossius er gjest i RIO-podden.

Lossius er en nestor på rusfeltet. Hun har vært en synlig fagperson i ruspolitiske debatter i årevis. På faglig vis utfordrer hun dogmer i behandlingssektoren så vel som i alkohol- og narkotikapolitikken.

Lossius er psykologspesialist og godkjent MBT-behandler. Hun er i dag privatpraktiserende psykolog og styremedlem i RIO. Engasjementet hennes i RIO har betydd mye for fornying og utvikling av det faglige innholdet i organisasjonen.

Lossius har jobbet med faglig ledelse siden 1984. Mellom 2002 og 2019 jobbet hun som klinikkdirektør i Stiftelsen Bergensklinikkene. Hun driver også med gruppebehandling for voldsutsatte kvinner og veiledning av studenter ved Det Psykologiske Fakultet ved Universitetet i Bergen. Lossius har i alle år vært særlig opptatt av kjønnsspesifikk behandling og kvinners rettigheter og behov på rusfeltet.

I tillegg til dette er Lossius redaktør for rusfeltets trolig mest leste bok, ‘Håndbok i Rusbehandling’, og har skrevet en rekke fagartikler og vært medforfatter av flere fagbøker.

Hun er svært dyktig til å omsette dyp teori til et folkelig språk som alle forstår og skaper på den måten interesse og endring på rusfeltet. Lossius er ikke redd for å være kritisk til eget fag, noe som er avgjørende for å få til endringer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *