Rio

Blogg

Legger ned RIO ReStart

Faksimile fra Fædrelandsvennen 2.7.2019

KRISTIANSAND: – Dette er trist og vemodig, men vi har levd fra hånd til munn hvert eneste år. Da vi ikke lengre kunne få statlige prosjektmidler kom tilbudet inn på statsbudsjettet, men falt senere ut igjen, sier prosjektleder Bente Røstad i Rio Restart.

Siden oppstarten i 2012 har nesten 80 personer vært innom tilbudet. Ifølge Bente Røstad er 65 av disse i dag i arbeid eller i skole.

– De siste månedene har vi måttet si nei til nye elever, da vi så hvor dette kunne ende. De sju elevene som nå var inne hadde sin siste dag på fredag, sier Bente Røstad.

Arbeidstrening

Rio Restart har gitt arbeidstrening til personer som har gjennomført rusbehandling eller soning, og som trenger hjelp til overgangen til et nytt liv. Organisasjonen har hatt et tett samarbeid både med Bragdøya Kystlag og arbeidsinkluderingsbedriften Varodd.

– Jeg mener det er en stor tragedie at vi nå må gi oss. Når omtrent alle behandlingstilbud blir kortere, blir behovet for ettervern bare større og større. Våre elever har vært hos oss fra seks måneder til et par år, sier Bente Røstad.

De ansatte i prosjektet: Jenny Beate Kjønnås, Stephanie P. Øverland & Bente Røstad

Ny organisasjon

Selv ser hun på arbeidet med å hjelpe tidligere rusmisbrukere tilbake til samfunnet som sin livsoppgave, og kan fortelle at de har etablert den frivillige organisasjonen Bragdøya Recovery. Målet er å videreføre tilbudet til Rio Restart i en eller annen form.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *