Rio

Blogg

Kitt-Anne Jorid Hansen blir Regionansvarlig i Nord

Kitt-Anne Jorid Hansen begynner 1. juni 2024 som regionsansvarlig i Nord. Fra tidligere er hun prosjektleder for den rusfrie møteplassen Ovenpå, leder i Råd for Psykisk Helse og Ruspolitikk i Bodø Kommune, sitter i Klinisk Etikk-komitee ved Nordlandssykehuset, og har verdens viktigste jobb som mor.

Jeg er begeistret over å få Kitt-Anne som ny regionsansvarlig i nord. Hun har jobbet hos oss i flere år og gjort en meget god jobb med å etablere og drive Ovenpå i Bodø. I det arbeidet har hun også vist at hun kan jobbe politisk og at hun håndterer media godt. Jeg ser frem mot et tett og godt samarbeid med Kitt-Anne.

Les intervjuet med Kitt-Anne her:

Hva er din største motivasjon for å ta på deg ansvaret som regionansvarlig i Nord?

Da jeg selv startet i organisasjonen som frivillig hadde jeg en flott regionsansvarlig som tok meg med hit og dit, introduserte meg for folk og tjenester både individuelt, kommunalt, fylkeskommunalt, politisk og på helseforetak. Dette tente en gnist og hjalp meg å bygge en selvtillit og et nettverk som er uvurderlig i jobben min som jeg ønsker å hjelpe nye til å få også. Og det å plutselig føle at noen stolte på meg, mine meninger og holdninger er en følelse det ikke kan settes noen prislapp på. Tillit er viktig for motivasjon.

Hva er det viktigste du har lært gjennom å jobbe på rusfeltet?

At stemmen vår er viktig, spesielt inn mot fagfolk og politikere. Og at man ikke må gi seg, for gevinstene er så store. Ting tar tid og system er vanskelig, men vi er viktige. Og på det individuelle planet for oss som har jobbet ned mot folket vårt på bakkeplan, så det å kunne se endring hos mennesker, og se at deres egenverdi vokser er magisk.

Hva ser du som det største potensialet og den største utfordringen med å bli regionansvarlig i Nord?

Vi er ett langstrakt område, med mange gode ressurser blant oss. Så selv om avstander kan bli en utfordring så er den verdt å løse pga disse ressursene. Og i distriktene sitter mange og føler seg alene, og det å kunne bli en stemme for dem og vise dem at vi er sterke og kan få til endring blir utrolig viktig. Mange små kommuner med lite ressurser og tjenester vil ha god nytte av å få til et samarbeid med oss. Og det ønsker jeg å jobbe frem mot.

Hva er de viktigste erfaringene du tar med deg inn i rollen som regionansvarlig?

Mine erfaringer fra min fortid, fra jobben min som prosjektleder, mitt politiske engasjement, og mine erfaringer som brukerrepresentant i flere tjenester og verv. Jeg har også gjennom tiden fått bygd opp ett godt nettverk og gode metoder for å bygge nettverk som jeg tar med meg. Og mine minner fra min første tid som brukerrepresentant og den opplæringen og oppfølgingen jeg fikk da blir også med meg.

Hva var din første reaksjon da du fikk vite at du fikk stillingen?

Jeg ble kjempeglad og begynte virkelig å glede meg til nye oppgaver, nye folk og nye utfordringer. Og planene startet å danne seg i hodet med engang om hvordan regionsansvarlig jeg vil være.

Vi gleder oss masse til å ta i mot Kitt-Anne som regionsansvarlig, og ser frem til en spennende tid for RIO i Nord!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *