Rio

Blogg

Endelig er «Idrett MOT Rus» tilbake igjen

Pandemien førte til at det ikke ble noe Idrett MOT Rus arrangement i Oslo i 2020. Da var det ekstra fint når 280 deltakere fordelt over 22 lag møttes i Vallhall Arena i Oslo (også kalt Vallhall Fotballhall), som er en av Skandinavias største fotballhaller, for en fotballturnering den 23. oktober.

I tillegg til deltakerne var det en stab på 10 personer som sto for arrangementet, samt over 30 gjester som var familie og venner av deltakerne.

Deltakerne kom fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør, Bergen i vest og Østfold i øst. Institusjoner, Bymisjonen, Frelsesarmeen, Gatefotballag, fengsler samt RIO og MARBORG hadde alle deltakere med på arrangementet.

Vinneren ble i A-sluttspillet Hveita United, mens i B-sluttspillet var det Gatelaget til Brann som stakk av med 1. plassen.

Første gang Idrett MOT Rus ble arrangert var tilbake i 1999, og da på Idrettshøgskolen. Siden da har det vært ett hovedarrangement, samt en rekke små lokale arrangementer rundt om i landet hvert år. Her har det blitt konkurrert i fotball, volleyball, støvel-/ og ballkast, natursti og mye mer.

Det hele avrundes i med en stor fotball turnering i Vallhall i slutten av oktober hvert år.

På grunn av pandemien ble hovedarrangementet i 2020 avlyst, så da ble det isteden avholdt mange små arrangementet rundt om i landet der hensyn til smittevern tillot det.

Ettersom hovedarrangementet i Vallhall ble avlyst på grunn av pandemien i 2020, var det fint å være tilbake igjen nå i 2021.

https://rio.no/idrett-mot-rus/

Fra Venstre:

Ordfører Oslo, Marianne Borgen – Minoritetspolitisk rådgiver i RIO, Mohammed Hersi – Leder IMR (Idrett MOT Rus), Ellinor Kittilsen – Nest leder i RIO, Asbjørn Larsen

Lagene nordfra: Kafe X Tromsø -Cafe Exit Narvik – Ovenpå Rusfri møteplass Bodø

Mohammed sammen med staben:

Wenche Helsingeng – Kirsti Pavels Grini – Ellinor Kittilsen – Gry Walderhaug Grimsrud

Unge Hjelpere, Tobias Pavels Grini – Ellen Kittilsen – Marie Kittilsen

Ledere i Idrett MOT Rus

Ellinor Kittilsen – Kirsti Pavel Grini – Erik Meinseth

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *