Rio

Blogg

Dianova utfordrer politikere, bedrifter og samfunn til å “farge verden oransje” for å stoppe vold mot kvinner.

Last ned pressemelding her.

November 2017 –Vold mot kvinner er blitt en global pandemi, og noen studier anslår at opptil 70 % av alle kvinner har, en eller annen gang i livet, vært utsatt for fysisk eller psykiske overgrep i en eller annen form. Derfor, og med det formålet å øke bevisstheten om denne alvorlige situasjonen både i samfunnet, i bedrifter og blant lovgivere, vil Dianova International den 25. november innlede den årlige, 16-dagers “UNiTE”-aktivismekampanjen, som organiseres av FN, for å eliminere vold mot kvinner.

For Montse Rafel, direktør hos Dianova, er det avgjørende at regjeringer, den private sektoren og det sivile samfunnet arbeider sammen for å identifisere hva som må til og implementere regler og tiltak som er utformet for å beskytte jenter og kvinner.

Initiativet, med mottoet “Ingen skal utelates”, har som mål å fremme aktiviteter som skal bidra til å stoppe aggresjonene mot de minst 800 millioner kvinnene og jentene i hele verden som rammes.

 En av disse aktivitetene er “Farg verden oransje”, som inviterer folk til å dele meldinger og bilder av seg selv iført klær i denne fargen (som symboliserer en mer optimistisk fremtid med bedre sjanser for alle kvinner) på tvers av sosiale medier med taggen #OrangeTheWorld.

Vold mot kvinner forekommer på alle livets områder: innen familien, med partneren, på jobben, under utdannelsen og selv når det gjelder helse osv. Dianova antar at disse formene for overgrep primært er relatert til patriarkalske og sexistiske strukturer, som ikke bare favoriserer vold, men som også opprettholder ulikhet mellom menn og kvinner. Et eksempel er det kjønnsbaserte lønnsgapet som, følge den internasjonale arbeidsorganisasjonen (ILO), ligger på 23 % over hele verden.

Til tross for dette nedslående perspektivet er det mulig å endre noe: det er mulig å forhindre vold mot kvinner og jenter. “Det har aldri vært en bedre egnet tid for å agere. Vi opplever nå mer enn noen gang tidligere at menn og kvinner over hele verden stadig blir mer bevisste på hvilket ansvar de har og hvilken mulighet de har til å sette en stopper for denne formen for vold. Vi må kreve at regjeringer oppretter lover som beskytter kvinner. Vi kan forene våre stemmer mot vold og kjempe for menneskerettigheter på arbeidsplassen, på skolen, på sosiale medier osv.”, sier direktøren for Dianova.

Kampanjen, som varer i 16 dager og avsluttes på menneskerettighetsdagen den 10. desember, er en sosial kampanje som også vil inkludere arrangementer som å lyse opp bygninger og landemerker i forskjellige land med oransje lys, både for å tiltrekke oppmerksomheten i hele verden og for å markere den offisielle internasjonale FN-dagen for avskaffelse av vold mot kvinner, som finner sted den 22. november.

UNiTE deler målet om å oppnå bærekraftig utvikling #5, som anerkjenner likestilling mellom kjønnene og styrking av kvinnenes stilling. Dette målet utgjør en del av 2030-agendaen, som med sine 17 emner ble fastlagt av 193 av medlemmene i FN i 2015 og som har som mål å bedre levekårene, planeten og gi økonomisk vekst.

Om Dianova

Dianova er en internasjonal, ikke-statlig organisasjon (NGO) som er satt sammen av sammenslutninger og stiftelser med aktiviteter i Amerika, Europa, Asia og Afrika. Medlemmene hos Dianova bidrar til utvikling av enkeltpersoner, foreninger og organisasjoner gjennom intervensjoner og en rekke programmer til sosial helse og humanitet.

Hovedavdelinger

Dianova International nyter spesialstatus som rådgivende organisasjon ved FNs økonomiske og sosiale råd (ECOSOC). Vi er også registrert som en sivil organisasjon ved OAS (Organization of American States) og har rådgivende relasjoner med UNESCO. I tillegg utgjør Dianova en del av NGO-komiteens eksekutivråd for mental helse.

For mer informasjon, kontakt:

Montserrat Rafel Herrero, direktør

Tlf. + 34 93 636 57 30

E-post: montse.rafel@dianova.ngo | Nettsted: www.dianova.ngo

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *