Rio

Blogg

RIO deltok i panel om rus og skam

Vår brukerrepresentant Bente Karlsen Røstad deltok i en panelsamtale om rus og skam under Arendalsuka. Samtalen var arrangert av Fagrådet og Akan. I panelet satt Helene Haavik Hjelbak, psykologspesialist ved Blå Kors poliklinikk i Oslo, Torhild Kielland, rådgiver i Fagrådet og Hasle Løchen, seniorrådgiver i Akan kompetansesenter.

Erfaringskompetanse er viktig

Bente løftet frem viktigheten av å møte personer med samme erfaring som en selv. Dette er viktig for at rusavhengige som ofte bærer mye skam skal greie å akseptere seg selv, poengterte hun. 

Bente Karlsen Røstad 3. fra venstre i panelet.

Rådgiver i Fagrådet – Rusfeltets hovedorganisasjon, Torhild Kielland, slo fast at vi har kommet langt i anvendelsen av erfaringskompetanse på rusfeltet, med erfaringskonsulenter og brukermedvirkning. 

RIO er enige i dette, men mener samtidig at det er langt igjen. I spesialisthelsetjenesten burde erfaringskompetanse være like viktig som psykologfaglig, sosialfaglig og medisinskfaglig kompetanse.

Fortalte sin historie i dokumentarserie

For Bente har det også vært viktig å være åpen om sin historie. Hun mener åpenhet er et viktig steg for å bli helt fri fra skam. Se Bentes historie i dokumentarserien Forført av spriten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *